Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą uniwersalną i podsmażamy na patelni. Ser żółty ścieramy na tarce. Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty o boku 10-12cm. Na środku każdego kładziemy porcję kurczaka, 1 łyżkę sosu słodko-kwaśnego Łowicz oraz odrobinę żółtego sera. Zewnętrzne krawędzie ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem i zlepiamy formując kształt trójkąta. Brzegi dokładnie dociskamy i dodatkowo ugniatamy widelcem. Na koniec każdy trójkąt smarujemy po wierchu rozmąconym jajkiem, aby pięknie się zarumienił. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200st (termoobieg).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    muszę spróbować. Tylko chciałabym zrobić sos słodko kwaśny sama.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    ładnie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    super :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    FAJNE
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fantastyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Przepis bardzo fajny i smaczne te trójkąciki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !