Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 75 dkg
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sól 1 łyżka
pieprz 1,5 łyżki
wódka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe po chińsku

Mięso dzielimy na kawałki (5-6cm). Wódkę mieszamy z sosem sojowym, nacieramy tym żeberka zostawiamy na godzinkę. Po tym czasie wyjmujemy, obsypujemy mąką ziemniaczaną ze wszystkich stron. Pieprz i sól rozgrzewać na małej patelni ok. 3 minuty ciagle mieszając. Smazymy żeberka 1-2 minuty w głębokim oleju (jak frytki). Myjmujemy żeberka łyzką cedzakową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 18.12.2011 23:48
Nie przepadam za żeberkami ale w takim wydaniu ich jeszcze nie jadłam. Warto wypróbować - może polubię je bardziej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak