Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczarkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
bulion na żeberkach 1,5 litra
marchewka ugotowana 1 mala
śmietana 2-3 lyzki
sól i pieprz do smaku
koperek,szczypiorek,pietruszka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczarkowa

odpowiednio przygotowane pieczarki kroimy drobniutko i podsmazamy na patelni na masle.Dodajemy do gotujacego sie bulionu,wrzucamy posiekana ugotowana marchewke.Gdy grzyby beda juz miekkie wlewamy smietane i ewentualnie doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Posypujemy koperkiem lub szczypiorkiem,pietruszka...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.07.2012 07:57
lobię
Mati3 26.04.2012 18:03
smaczna
Małgorzata113 10.06.2010 14:19
Zupa pieczarkowa jest zupą pasującą nawet na wyjątkowe okazje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak