Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT Z MAKIEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
cukier 8 łyżek
mąka 1 szklanka
mak 1/2 szklanki
olej 4 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT Z MAKIEM

Mak sparzamy i mielimy. Jajka ubijamy z cukrem dodając po łyzeczce oleju. wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem. Wykładamy na blachę i pieczemy około 30 minut w temp 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak