Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa umyć, osuszyć. Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę lub paski. Chili i czosnek posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Cukinii nie obierać, jeśli jest starsza - usunąć łyżką watowaty środek z pestkami a resztę pokroić w półplasterki. Zieleninę posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i chili, smażyć aż cebula się zeszkli, dodać paprykę, czosnek i lubczyk, jeszcze chwilę smażyć. Kiedy papryka odrobinę zmięknie dodać pomidory, ew. koncentrat oraz cukinię, podlać niewielką ilością wody - potrawa ma być gęsta - i dusić nie więcej jak 5 min., tylko tyle żeby cukinia nie była surowa. Doprawić solą, cukrem, pieprzem i na koniec dosypać zieleninę. Cały urok tego, bardzo szybkiego do przygotowania, dania polega na tym, że warzywa nie mogą być rozgotowane i musimy czuć je \"pod zębem\" a duża ilość ziół nadaje piękny aromat.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smacznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    musi być smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !