Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mokre ciasto drożdżowe

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jaja 3 szt.
drożdże 4 dag
masło lub margaryna 3/4 kostki
mąka 1/2 kg
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Mokre ciasto drożdżowe

Rozetrzeć drożdże z cukrem, dodawać po jednym jajku. Można używać miksera lub trzepaczki. Masło rozpuścić w ciepłym mleku. Dodać do masy. Na końcu dodać mąkę. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać kruszonką. Piec w 180 st, ok 1h.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 20.12.2012 20:29
pycha:)
kate.500 04.04.2011 09:14
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak