Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana karkówka miodowo-pieprzowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata
tymianek 2 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
oliwa 1 łyżeczka
karkówka 60 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana karkówka miodowo-pieprzowa

Karkówkę pokrojoną w plastry o grubości ok. 1 cm marynujemy noc w marynacie miodowo-pieprzowej http://www.doradcasmaku.pl/przepis/123069/marynata-miodowo-pieprzowa-do-karkowki.html. Patelnię grillową smarujemy równomiernie oliwa i stawiamy na palniku. Gdy porządnie się rozgrzeje kładziemy plastry karkówki lekko otrząsając z marynaty. Smażymy na jednej stronie do momentu, gdy marynata zacznie się przypalać. Wtedy patelnię posypujemy tymiankiem i przewracamy plaster na drugą stronę. Smażymy podobną ilość czasu. Ewentualnie, gdy karkówka nie będzie zadowalająco usmażona wkładamy ją z patelnią do piekarnika w celu podpieczenia. Można podawać z kaszą jęczmienną i ulubionymi grzybkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 09.02.2012 14:23
fajna karkóweczka :)
Mariusz10 26.12.2011 13:59
znakomite
pacpaw 04.04.2011 21:43
sezon rozpoczęty :o) lecz niestety powyższa karkówka była grillowana jeszcze sposobem domowym, czyli na patelni
jolajka 04.04.2011 12:47
czyżby sezon rozpoczęty?! Wygląda apetyzcnie
bejciu24 03.04.2011 18:49
pyszna
pawel6 02.04.2011 12:19
rewelacyjnie wygląda!
ewasylwia 02.04.2011 10:48
zjadłoby sie taką
iwa643 02.04.2011 07:14
pyszna
Henryka2 01.04.2011 23:42
Ale apetyczna!
agnieszka137 01.04.2011 23:29
karkóweczka jak złoto:))
MAR3STA 01.04.2011 23:03
no proszę sezon grillowy rusza pełną parą!
Jolanta_P-S 01.04.2011 21:43
karkówka grillowana zawsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak