Sposób przygotowania

danie przygotowałam na podstawie widzianego kiedyś programu stacji kuchnia.tv

Paprykę umyć i upiec w całości (180st.C, ok.20min.), wyjąć, włożyć do foliowego woreczka - jak przestygnie obrać ze skórki i usunąć gniazdo nasienne. Oliwę zmieszać z octem albo winem, dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, chili, wymieszać i tą miksturą zalać oczyszczone grzyby, przykryć folią, wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki (można je nawet przygotować poprzedniego dnia). Grzyby osączyć z marynaty, upiec na grillu albo na mocno rozgrzanej, suchej patelni po kilka minut z obu stron. Na półmisku ułożyć porwaną sałatę, dodać koperek, natkę, pokrojoną w paseczki paprykę, na wierzch ciepłe grzyby, polać niewielką ilością marynaty, skropić sokiem z cytryny i polać oliwą extra vergine. Podawać z chrupiącą bagietką. W dobrych sklepach można kupić gotową, pieczoną paprykę w oliwie - jeśli przygotowujemy ją sami, najlepiej upiec jednorazowo kilka sztuk a po ostudzeniu i obraniu ze skórki przechowywać w słoiku zalaną oliwą extra vergi

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajnie te grzybki wyglądaja
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    bajeczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    genialny pomysł
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda apetycznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    super sałatka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmmm super!;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !