Sposób przygotowania

Do letniego mleka dodajemy cukier, drożdże 1łyzke mąki dokładnie mieszamy. Zaczyn pozostawiamy do wyrośnięcia na ok.10 min. W tym czasie rozpuszczamy masło. Mąkę mieszamy z zaczynem dodajemy sól, jajko i żółtko, wyrabiamy ciasto dodając letnie masło. Dobrze wyrobione ciasto odstawiamy na 1 godz w ciepłe miejsce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przydatny przepis;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    jeszcze nigdy nie robiłam i nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Też nie robiłam i nie jadłam;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    też nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    polecam jest super jeszcze do tego szklaneczka barszczy :)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    kulebiak jest pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    naprawdę polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    FAJNY PRZEPIS !
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jadłam, jest pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !