Sposób przygotowania

Składniki:
4 cukinie dość duże
2 cebule
przecier pomidorowy mały
2 pomidory duże bez skóry
10 parówek wieprzowych
sol pieprz
maga
listek laurowy
ziele angielskie
2 kostki rosołowe

Wykonanie:
Cebule zeszklić na zloty kolor na oleju ,obrana i pokrojona w kostkę cukinie dolać szklankę wody bo cukinia sama pości soki ,solimy,doprawiamy i gotujemy bez przykrycia .Gdy cukinia już prawie miękka wrzucamy paprykę oczyszczona i pokrojona według uznania ,można w kostkę lub małe paski,gotujemy tak ok 15 minut ,dodajemy przecier i pomidory pokrojone na małe plasterki .Nastepnie wrzucamy pokrojona w kostkę parówkę i przyrumieniona na oleju wcześniej ,można nie podsmażać i gotujemy jeszcze 5 minut,dodajemy teraz kostkę rosołową i chwilkę podusić . Nie można długo gotować parówki bo się zrobi marmolada ,a tak wygląda jak bigos .Doprawić do smaku maga jeszcze np. magą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Bardzo smaczne i pożywne! Uwielbiam cukinię w takim wydaniu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetne leczo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !