Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne udka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałeczki 8 szt
ryż 30 dag
boczek wędzony 15 dag
mrożony groszek 200 dag
oliwa 110 dag
bulion drobiowy 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka z ryżem

Udka umyć i osuszyć. Natrzeć je solą oraż czarnym pieprzem.Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. na patelni rozgrzać oliwę włożyć mięso i smażyć na rumiano. po chwili dodać posiekany czosnek oraz cebulę.Podsmażyć.
Papryki(różne kolory)umyć oczyścić i pociąć w paski, dodać je do mięsa.Dodać ryż i odrobinę kurkumy (wg uznania), wlać bulion. doprawić solą i białym pieprzem. Dusić aż ryż wchłonie cały płyn.Gdy ryż będzie już miękki dodać zamrożony groszek i dusić 5 min.Boczek pokroić w słupeczki żrumienić posypać papryką. Podsmażonym boczkiem udekorować wierzch potrawy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak