Sposób przygotowania

Udka umyć i osuszyć. Natrzeć je solą oraż czarnym pieprzem.Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. na patelni rozgrzać oliwę włożyć mięso i smażyć na rumiano. po chwili dodać posiekany czosnek oraz cebulę.Podsmażyć.
Papryki(różne kolory)umyć oczyścić i pociąć w paski, dodać je do mięsa.Dodać ryż i odrobinę kurkumy (wg uznania), wlać bulion. doprawić solą i białym pieprzem. Dusić aż ryż wchłonie cały płyn.Gdy ryż będzie już miękki dodać zamrożony groszek i dusić 5 min.Boczek pokroić w słupeczki żrumienić posypać papryką. Podsmażonym boczkiem udekorować wierzch potrawy

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !