Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur pieczony w folii

4.0
(26)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

amur 1 kilogram
cebula 2 sztuki
pieczarki 20 dag
natka pietruszki 1/4 pęczka
sok z cytryny do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Tymianek suszony Prymat do smaku
tłuszcz (do pieczenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Amur pieczony w folii

Amura oczyścić, wypatroszyć, pokroić na połówki i usunąć kości. Skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem i zostawić na godzinę w lodówce. Wyjąć i oprószyć solą.

Natkę pietruszki posiekać. Cebulę obrać i pokroić. Pieczarki również pokroić. Natkę, cebulę, pieczarki oraz pozostałe przyprawy razem wymieszać.

Rybę ułożyć na posmarowanej folii i przykryć warzywami. Zawinąć i upiec w piekarniku. Czas pieczenia to 20 minut, w temperaturze 180 stopni. 

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak