Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fenkuł z białym winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 20 gram
wino białe wytrawne 1 szklanka
pomidory 250 gram
sól
Pieprz biały mielony Prymat
fenkuł 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: fenkuł z białym winem

Fenkuły umyć, odciąć zwiędłe liście i końce korzeni. Pokroić w plastry, a potem w grube paski. Rozgrzać w rondlu masło, dodać fenkuły i udusić. Wlać białe wino i gotować na małym ogniu.
W tym czasie sparzyć pomidory, obrać, pokroić w ćwiartki i dodać do fenkułów. Przyprawić solą, pieprzem i papryką.
Dusić 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Przyprawić fenkuły do smaku. Posypać je posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.02.2012 14:49
fajne
fictor123 13.01.2012 12:25
mniam
fictor123 13.01.2012 12:25
mniam
iza15 01.04.2011 21:17
ciekawe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak