Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z płatków kukurydzianych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
płatki kukurydziane 100 gram
masło 40 gram
miód 2 łyżki
cukier wanilinowy 1/2 opakowania
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
cytryna 1 szt.
jajko 2 szt.
gruszki 2 szt.
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z płatków kukurydzianych

Rozpulchnić płatki we wrzącym mleku, zdjąć garnek z kuchenki, dodać masło, miód, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, startą skórkę cytrynową i jajka, wszystko wymieszać.
Ciasto kukurydziane włożyć do natłuszczonej żaroodpornej formy i obłożyć pokrojonymi w cienkie plasterki ćwiartkami gruszek i rodzynek.
Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 07.07.2012 14:04
Pomysłowy :)
iza15 01.04.2011 21:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak