Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPECIKI do flaczków z jarzyn.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 20 dkg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
mąka 1 łyzka
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PULPECIKI do flaczków z jarzyn.

Mięso włożyć do miseczki,wbić 2 jajka i bardzo dobrze utrzeć dodając w trakcie ucierania tartą bułkę.Przyprawić solą,pieprzem i majerankiem.Wyrabiać kulki wielkości \"śliwki mirabelki\",obtaczać w mące.Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 5 minut.Wybierać łyzką cedzakową.Dodawać do \"flaczków z warzyw\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak