Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, papryki pokroić w cienkie paseczki , pieczarki pokroić w plasterki, pora i marchew pokroić w talarki.W rondlu lub głębokiej patelni zeszklić por,dodać do niego marchew oraz pieczarki i paprykę. Podsmażyć dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.Dolać szkalankę wody,dusić na małym ogniu.
Mięso w małych poracjach smażyc na złoty kolor i przekadać do warzyw. Ostatnią porcję mięsa opruszyć mąką i podsmażyć na złoty kolor, zalać szkalnką wody zagotować przełożyć do rondla z warzywami .Dodać kminek, liść laurowy, i kilka ziarem ziela angielskiego. Doprawic pieprzem, solą i odrobiną gałki muszkatałowej.Dokłądnie wymieszać.Dla lepszego smaku można zalać szklanką czerwonego wina. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok 40 min

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !