Sposób przygotowania

Drożdże rozrobiłam z cukrem, dodałam nieco letniej wody, posypałam łyżką mąki i odstawiłam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do miski z mąką i solą wlałam wyrośnięty rozczyn, dodałam olej i resztę wody a na końcu szpinak. Wyrobiłam to uderzeniami drewnianej łyżki aż ciasto odstawało od brzegów. Przykryłam ściereczką i odstawiłam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok.40 min
W międzyczasie podsmazyłam na oleju warzywa - cebulę, paprykę, pora, pieczarki, seler naciowy i trochę kapusty pekińskiej-wszystko pokrojone w paski. Posypałam to pieprzem czarnym i ziołowy i papryką, przesmażyłam z przyprawami.
Ciasto rozprowadziłam w formie do tarty, po 10 minutach, jak trochę podrosło, położyłam na nim podsmażone warzywa, duszone pieczarki i wstawiłam do piekarnika na około pół godziny na 200 C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale kolorki,a na inny dzień też może być?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    takie prima aprilis to bym chciał mieć codziennie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    cudeńko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Smakowite, że hej! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    śliczna i apetyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    aż ślinka leci:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !