Sposób przygotowania

Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Boczniaki oczyścić, pokroić w paseczki. Pora lub cebulkę pokroić w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulkę albo pora, zeszklić, dodać grzyby i smażyć ok.5 min.. Wbić jajka, dodać nieco soli, pieprzu mielonego i vegety. Kiedy jajka zaczną się ścinać dodać ser i smażyć jeszcze chwilę do uzyskania konsystencji jajecznicy takiej jaką się lubi. Po zdjęciu patelni z ognia dodać posiekaną zieleninę, wymieszać. Podawać najlepiej z ciemnym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jejku skąd ta fotka:) ja boczniaki widzę tylko w zieleniaku:) a jajecznicę sobie zrobię!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    już po pierwszych przymrozkach więc boczniaki na starych pniakach ruszyły! to zdjęcie akurat z Podlasia, ale gdzie indziej też można je spotkać :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    nie jadłam jeszcze
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    lubię jajecznicę, ale takiej jeszcze nie jadłam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !