Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z nadzieniem truskawkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 100 g
sól 2 szczypty
mleko 1 szklanka
masło 0,5 kostki
jajko 2 sztuki
drożdże 1 opakowanie
mąka pszenna 400 g
marmolada do nadziania

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z nadzieniem truskawkowym

Margarynę rozpuszczamy i dodajemy cukier który musi się rozpuścić, następnie odstawiamy do ostygnięcia.

Resztę składników dodajemy do miski wraz z ostygnięta margaryną z cukrem i porządnie energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w cieplutkie miejsce na około 20-30min , do wyrośnięcia.
Gdy ciasto będzie dotykało ściereczki to znaczy że wystarczająco dużo urosło.
Następnie formujemy kuleczki i układamy je na posypanym blacie mąką do podrośnięcia, gdy podrosną smażymy na rozgrzanym smalcu (głębokim).

Gdy pączki się nam usmażą nadziewamy je marmoladą truskawkową.
Ja używam do tego specjalnej nadziewarki do pączków,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 31.10.2011 20:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak