Sposób przygotowania

Do miski przesiewamy mąkę przez sitko następnie dodajemy sól, ser biały , drożdże, cukier, mleko,margarynę,jajka oraz olej.
I wszystko dokładnie mieszamy żeby powstała nam jednolita konsystencja.

Odstawiamy to w ciepłe miejsce na około 30min, przykrywając ściereczką.

Gdy ciasto nam urośnie formujemy kuleczki i układamy je w odstępach od siebie aby się nie posklejały gdy będą rosnąć, układamy je na podsypanym blacie mąką.

Gdy tylko nam pączusie podrosną możemy smażyć je na głębokim oleju lub smalcu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam mniam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Mam pytanko .....ile drożdzy trzeba ...? opakowania sa 10 dkg a to zbyt dużo na 40 dkg mąki.....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !