Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka malinowa 2 opak
galaretka cytrynowa 1 opak
śmietana kwaśna 3 butelki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki czubate
cukier puder 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec

Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, wylać każdą oddzielnie do podłużnej formy, odstawić do następnego dnia.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać do śmietany żelatynę rozpuszczoną w wodzie, wymieszać.
Gdy śmietana zacznie gęstnieć, włożyć do śmietany galaretki pokrojone w grubsze kostki i wymieszać.
Masę śmietanową wylać na brytfannę wyłożoną folią, włożyć do lodówki na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 03.08.2011 23:13
super na lato i nie tylko
Robert10 01.04.2011 20:14
no super
ben-ka 01.04.2011 20:02
robię podobną
1j1o1l1a1 01.04.2011 19:22
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak