Sposób przygotowania

Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki.

Cebulę kroimy na małe plastry i przelewamy wrzącą wodą.

W dużym słoiku układamy warstwami: część cebuli, liść laurowy, ziele angielskie, kawałki śledzia, pozostałą część cebuli i zalewamy olejem. Każdą warstwę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Całość wkładamy na 24 godziny do lodówki, aby smaki się wymieszały.

Śledzie podajemy z pieczywem lub ziemniakami z wody.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Apetycznie wyglądają:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Lubie takie śledzie :) Mój wuja dodaje czasami do nich jeszcze marynowana papryke.
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Śledziki uwielbiam, a najbardziej takie zwykłe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    i to jest jedzonko..... od dziecka pamiętam i ciągle wybornie smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne śledziki:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super śledziki
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne śledziki
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    moja mama takie lubi
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja takie zazwyczaj kupuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszny śledzik,na zakąskę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !