Sposób przygotowania

kapustę oczyścić usunąć zewnętrzne liście i wyciąć głąb włożyć ją na chwilę do osolonej wody i ocukrzonego wrzątku lub ugotować na parze żeby liście zmiękły ale się nie rozgotowały główny wypukły nerw liścia lekko rozbić trzonkiem noża cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu grzyby oczyścić opłukać poszatkować i dodać do cebuli i dusić do miękkości na małym ogniu bułkę namoczyć w mleku a gdy napęcznieje odcisnąć trzy jajka ugotować na twardo drobno posiekać pieczarki zemleć w maszynce z bułką dodać kaszę mannę natkę jajka i 1 jajko surowe dobrze wymieszać doprawić do smaku na liście kapusty nakładać nadzienie zwijając tradycyjne gołąbki gołąbki ułożyć ciasno w garnczku wlać wodą i dodać rosołki gotować do miękkości a pod koniec dodać koncentrat i zagęścić sos mąką

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !