Sposób przygotowania

5 białek ubijamy, stopniowo dodając cukier,następnie dodajemy żółtka i kakao.Masę wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy.Upieczone ciasto układamy na ściereczce posypanej cukrem.Robimy nadzienie, żółtka ucieramy z cukrem dosypujemy mąkę i cukier waniliowy i zalewamy mlekiem.Mieszamy na ogniu aż zgęstnieje.Ostudzone ciasto polewamy kremem i układamy na nim pokrojone banany,następnie zawijamy roladę i wkładamy do lodówki.Nadzienie 2,w wodzie na parze rozpuszczamy cukier aż trochę zgęstnieje,Z BIAŁEK UBIJAMY PIANE STOPNIOWO DODAJEMY SYROP Z ROZPUSZCZONEGO CUKRU,STALE MIESZAMY.GĘSTĄ I OSTUDZONĄ MASĄ SMARUJEMY ROLADĘ I WKŁADAMY DO LODÓWKI.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !