Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 1,5 szkl
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4-5 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
olej 1 łyżka
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Groch wypłukać i namoczyć w wodzie na całą noc.Następnego dnia ugotować groch w tej samej wodzie co się moczył.Kapustę pokroić drobno,zalać wodą,dodać liść laurowy,ziele angielskie i gotować ok. godziny.Cebulkę pokroić i podsmażyć na oleju.Ugotowaną kapustę odcedzić,połączyć z cebulą i ugotowanym grochem.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Dusić przez chwilę na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 21.04.2013 21:42
Bardzo lubię
Dorian 09.10.2012 18:49
pycha
Krystyna32 31.08.2012 07:32
extra
Motorek 23.08.2012 09:06
uwielbiam
ben-ka 22.01.2012 09:47
ja jakoś nie gotuję takiej kapusty.
Teresa19 12.08.2011 10:39
jadłam,dobra
smakoszek 26.06.2011 08:16
Moja ulubiona:)
alaaa 15.05.2011 18:02
coś co lubię,,,
traktorek 13.04.2011 16:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak