Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rumowe kuleczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
białko 1 szt
cukier 13 dkg
rum 2 łyżki
migdały 10 dkg
orzechy włoskie 13 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: rumowe kuleczki

Jajko,białko,cukier i orzechy ucieramy ze sobą,następnie dodajemy rum i tartą bułkę.Wyrabiamy ciasto i formujemy kulki i do środka wkładamy po jednym migdale.Na posmarowaną tłuszczem blachę układamy kulki i suszymy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.09.2011 00:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak