Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łosia norweskze skórą 1/2 kg
sok z cytryny
siekany koperek 3 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z koperkiem

Łososia pokroić na mniejsze porcje, skropić sokiem z cytryny, posypać obficie przyprawą do ryb i koperkiem. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową, polać pozostałą w naczyniu marynatą i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 02.04.2011 15:06
znakomicie wygląda:)
Emilia22 01.04.2011 18:10
apetycznie wygląda
Sylwia88 01.04.2011 18:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak