Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szkl.
mięso mielone 500 g
kapusta biała 1 szt.
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć do dużego garnka, zalać wodą, gotować w osolonej wodzie, jak liście będą odchodzić - delikatnie ściągać pojedynczo.

Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, doprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Dodać do farszu. Zawijać gołąbki: na liście kłaść ryż, zawijać najpierw boki do środka a następnie zwijać w rulon.

Układać ciasno w dużym garnku, podlać wodą i gotować do miękkości.
Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 26.06.2012 13:54
super
Miki 01.02.2012 17:51
lubię
maryśka 12.09.2011 08:43
super
rzenia15 26.08.2011 10:41
też tak robię
gacopierz23 23.08.2011 08:49
moje ulubione danie
Mysiunia 11.06.2011 17:38
pyszne:)
Motorek 11.05.2011 18:30
smaczne
Mati13 06.05.2011 19:03
uwielbiam gołąbki:)
ElizaT 05.04.2011 09:53
super danie !!
Krystyna32 04.04.2011 07:30
extra
eduszo
eduszo 02.04.2011 19:35
Moje ulubione danie.
Emilia22 01.04.2011 18:13
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak