Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć do dużego garnka, zalać wodą, gotować w osolonej wodzie, jak liście będą odchodzić - delikatnie ściągać pojedynczo.

Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, doprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Dodać do farszu. Zawijać gołąbki: na liście kłaść ryż, zawijać najpierw boki do środka a następnie zwijać w rulon.

Układać ciasno w dużym garnku, podlać wodą i gotować do miękkości.
Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Moje ulubione danie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super danie !!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    uwielbiam gołąbki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    moje ulubione danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    też tak robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !