Sposób przygotowania

Margaryne z mąką oraz proszkiem do pieczenia, posiekac nożem. Dodac 4 żółtka, cukier 1/3 szklanki zagnieść ciasto.Następnie ciasto podzielić na 3 części.Do
jednej części dodac kakao.Jedna czesc ciasta białego na dużą tortownice, a ciemne i drugie białe ciasto dac do zamrażalnika.Ubić piane z 4 białek dodajac pozostalą cześć cukru.1 cześć na blache i smarujemy dżemem, można jeszcze posypac rodzynkami. Na to zetrzec ciemne ciasto i wyłożyć ubitą pine z białek i znowu zetrzec 3 część ciasta czyli białe ciasto. Piecz ciasto 40 minut w temp. 160-170°C.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    Fajna nazwa ;-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super nazwa i fajnie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Tak też uważam, że fajne;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetna nazwa i ciasto zapewne też:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    napewno smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    niezły
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super ciasto, bardzo je lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    godne uwagi
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetny placek
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Takie ciasta ja lubię :)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    robię podobny ale z owocami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !