Sposób przygotowania

Truskawki zmiksować. Z białka ubić pianę dodając na końcu 2 łyżeczki cukru. Żółtko utrzeć z pozostałym cukrem. Następnie zagotować mleko z laską wanilii. Potem wyjąć ją. Na wrzące mleko wykładać małą łyżeczką porcje piany z białek. Gotować zupę ok. minutki. Powstałe pianki wyjąc łyżka cedzakową i odłożyć na talerzyk. Mleko zdjąć z ognia i wlać powoli żółtka utarte z cukrem. Dokładnie wymieszać aż zupa zgęstnieje. Powstałą masę wymieszać z musem truskawkowym. Na wierzch ułożyć pianki z białek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nigdy nie robiłem zupy na słodko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !