Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po cygańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1/2 kg
olej 1/2 szkl
cebula 2-3 szt
ocet 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
chili 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po cygańsku

Cebule pokroić w piórka lub w kostkę,poddusić na oleju i przyprawić.Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i ocet.Chwilę jeszcze zostawić na ogniu.Całość dobrze wystudzić.Płaty śledziowe pokroić w szersze kawałki i przekładać warstwami cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.07.2013 09:02
bardzo fajny
Wafelek2601 19.05.2013 22:38
bardzo smaczne
Pani Domu 21.12.2012 18:18
przepis wykorzystam
Bernadeta1 10.09.2012 23:10
lubię śledzie
Goya 14.05.2012 19:45
super
Goya 14.05.2012 19:45
super
MAŁY 19.11.2011 16:18
pycha
Justa32 15.07.2011 18:04
niezłe:)
teresa18 14.06.2011 18:33
pyszne
Ania67 05.06.2011 09:26
ciekawy przepis
ben-ka 29.05.2011 10:09
lubimy śledziki,lubimy:)
Krystyna32 22.05.2011 12:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak