Sposób przygotowania

Sparzyć migdały,obrać ze skórki,wysuszyć w piekarniku i zmielić.Mączkę migdałową utrzeć z cukrem i kilkoma łyżkami mleka.Ryż wypłukać, zalać niepełną szklanką gorącego mleka i ugotować do miękkości.Utartą masę migdałową zalać pozostałym gorącym mlekiem i doprawić solą i cynamonem.Gotować ok.10 minut,dodać rodzynki i odstawić zupę na 30 minut ,aby rodzynki napęczniały.Następnie połączyć zupę z ugotowanym ryżem,wymieszać i wlać kilka kropli olejku migdałowego.Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.Zupę posypać płatkami migdałowymi i skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takiej nie jadłam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ja też nie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja też nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja też nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    to coś dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    interesująca
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ale super pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !