Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Troć nadwiślańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

troć 1 kg
olej 200 g
mąka 60 g
śmietana 100 g
sól do smaku
imbir starty do smaku
jabłko kwaśne 400 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Troć nadwiślańska

Rybę oczyścić,wyfiletować,opłukać i pokroić na porcje,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,jabłka obrać,pokroić w plastry,w rondelku ułożyć usmażoną rybę i przełożyć jabłkami,posypać utartym imbirem,zalać śmietaną rozbitą z mąką,doprawić do smaku i wstawić na 15 minut do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 12.04.2011 22:09
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak