Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cappuccino

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
żółtko jajek 4 szt
cukier 3/4 szkl.
margaryna 250 g
serek homogenizowany 300 g
mleko w proszku 2 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
biszkopty okrągłe 350 g
cappucino mocne według uznania
Biszkopt 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: cappuccino

Żóltka (4 szt.), jajko i 3/4 szkl. cukru ubić na parze i wystudzić.
Margarynę utrzeć, dodawać stopniowo ubite żółtka. Później dodać stopniowo serki homogenizowane, mleko w proszku, żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
Biszkopty moczyć w naparze kawy.
Na biszkopt wyłozyc część masy, potem namoczone biszkopty. czynność powtórzyć (masa, biszkopty).
Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.11.2013 14:27
fajny przepis
miki47 07.03.2013 09:54
bardzo smaczne i napewno pysznie wygląda
Klausia 12.02.2013 09:23
Chętnie spróbuję, bo pewnie ekstra smakuje :) Powiedz mi tylko co znaczy sformułowanie "ubijać na parze" :)
gacopierz23 15.11.2012 17:36
super
adam1f 06.09.2012 23:08
dobre
MagdaXXX 20.05.2012 19:38
ekstra muszę spróbować
usmiech 12.03.2012 09:49
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak