Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska sangria

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1 szt
limonka 1 szt
pomarańcza 1 szt
cukier 0,5 szklanki
rum 1,5 szklanki
sok z pomarańczy 1 szklanka
wino czerwone wytrawne 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska sangria

Wszystkie składniki muszą być dobrze schłodzone.Pomarańczę,limonkę i cytrynę pokroić w cienkie plastry,wrzucić do dzbanka,dodać rum i cukier,zostawić w lodówce na dwie godziny.Przed podaniem rozgnieść owoce drewnianą łyżką i wymieszać z sokiem z pomarańczy i czerwonym winem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 01.02.2012 19:25
super
RenataZ-et 27.04.2011 22:47
świetne!
Dorota59 05.04.2011 13:12
muszę zrobić taką sangrię-super
Krystyna32 04.04.2011 20:54
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak