Sposób przygotowania

Mleko, margarynę i cukier zagotować. Kakao wymieszać w szklance z odrobiną wody, a później dodać do mleka. Dodać aromat rumowy, wszystko wymieszać. Następnie po trochu wsypywać kaszę mannę, cały czas mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć wsypać cukier waniliowy. Blachę wyłożyć herbatnikami, wlać na nie gorącą masę. Na wierzchu ułożyć lekko dociskając herbatniki. Pól gotowej masy krówkowej (np. z biedronki) rozpuścić w małej ilości wody. Ciepłą masę krówkową wylać na wierzch herbatników. Poczekać aż wystygnie i ostudzić. Ciasto najlepsze jest na następny dzień.

(Do masy można również dodać bakalie lub wiórki kokosowe, a polewę można zrobić z kakao zamiast krówkowej)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super fajne ciasto...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !