Sposób przygotowania

Umyte truskawki zmiksować. Galaretkę rozpuścić w ½ szklanki wrzątku, ostudzić a następnie zmiksować ją z musem truskawkowym. Dodać kremówkę, sok z cytryny i ponownie zmiksować. Masa ma stać się puszysta i lekka. Dno i boki foremki wyłożyć dokładnie folią i wylać powstałą masę. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie wyłożyć ptasie mleczko na deskę, zdjąć folię i pokroić na mniejsze kawałki. Każda jedną posmarować białą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    ale pycha-uwielbiam ptasie mleczko, jeszcze nie jadłam takiego własnej roboty, dodaję aby spróbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !