Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawkowe ptasie mleczko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 50 dag
kremówka 10 dag
galaretka truskawkowa
łyżka soku z cytryny
gotowa polewa z białej czekolady

Przepis i sposób przygotowania na: truskawkowe ptasie mleczko

Umyte truskawki zmiksować. Galaretkę rozpuścić w ½ szklanki wrzątku, ostudzić a następnie zmiksować ją z musem truskawkowym. Dodać kremówkę, sok z cytryny i ponownie zmiksować. Masa ma stać się puszysta i lekka. Dno i boki foremki wyłożyć dokładnie folią i wylać powstałą masę. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie wyłożyć ptasie mleczko na deskę, zdjąć folię i pokroić na mniejsze kawałki. Każda jedną posmarować białą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 27.05.2013 20:16
pyszny deser
ajres 27.01.2012 20:31
smaczne
Pacia 29.08.2011 21:54
ale pycha-uwielbiam ptasie mleczko, jeszcze nie jadłam takiego własnej roboty, dodaję aby spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak