Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląskie gnocci

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku 1 do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 do smaku
kluski 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śląskie gnocci

Gotujemy kluski śląskie / mogą być mrożone/ Po odcedzeniu wykładamy na talerz w celu odparowania resztek wody.
Następnie ukladamy kluski na rozgrzanej patelni i obsmażamy do złocistego zrumenienia z każdej strony obsypując suszoną bazylią. Solimy wg uznania, lecz nie za wiele.
Tak przygotowane kluski śląskie najlepiej smakują z sosem grzybowym lub same z chłodną surówką :)

Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak