Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukoli i truskawek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 opakowanie
truskawki świeże 30 dag
ser feta 15 dag
ocet winny 5 łyżek
oliwa 5 łyżek
konfitura truskawkowa 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukoli i truskawek

Z octu, oliwy, konfitury, soli i pieprzu przygotować sosik do polania sałatki. Truskawki pokroic na plasterki, rozlozyc na papierze do pieczenia na blasze i suszyc przy uchylonych lekko drzwiach piekarnika ok.1-1,5 godziny przy temp. 80°C.
W salaterce ułożyć umyta i osuszona rukole, truskawkowe chipsy, posypac orzechami i drobno pokrojona lub pokruszona feta, polac sosikiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 04.03.2014 13:08
nie jadłam jeszcze takiej sałatki,ciekawy przepis
Motorek 26.12.2013 08:32
smaczna sałatka
Pani Domu 01.07.2012 18:52
bardzo ciekawe
kuklik 19.11.2011 16:45
ciekawe
Babciagramolka 01.04.2011 09:20
już widzę kolorystykę tej surówki- cudo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak