Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczyste pstrągi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 1 kg
cebula 1 szt
listki szałwii 3 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól
olej do smażenia
ocet winny
mąka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: soczyste pstrągi

Pstrągi oczyszczone dobrze płuczemy solimy i obtaczamy w mące,smażymy na gorącym oleju a następnie wkładamy go do głębszego naczynia.Na tym samym oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę,czosnek,dodajemy szałwię i zalewamy octem.Gotujemy 30 min.Polewamy pstrąga i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.08.2011 21:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak