Sposób przygotowania

Udka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem.
Jajko roztrzepać. Każde udko posypać ze wszystkich stron mąką, następnie zanurzyć w jajku, a na koniec obtoczyć w tartej bułce. Smażyć ze wszystkich stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Pod koniec smażenia na patelnię włożyć masło, naczynie z udkami przykryć i smażyć jeszcze kilka minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    muszą być smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lysek230

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !