Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka po wiedeńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
sok z cytryny 1 łyżka
jajko 1 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej 6 łyżek
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka po wiedeńsku

Udka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem.
Jajko roztrzepać. Każde udko posypać ze wszystkich stron mąką, następnie zanurzyć w jajku, a na koniec obtoczyć w tartej bułce. Smażyć ze wszystkich stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Pod koniec smażenia na patelnię włożyć masło, naczynie z udkami przykryć i smażyć jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lysek230 08.06.2012 10:55
pyszne
Robert10 01.12.2011 15:46
pycha
Nina7 01.04.2011 09:51
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak