Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp duszony

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
białe wino do podlewania
olej
czosnek 5 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: karp duszony

Karpia oczyszczamy płuczemy z zewnątrz i wewnątrz osuszamy ściereczką ,solimy i odstawiamy.Czosnek drobno kroimy i nadziewamy nim karpia spinamy go wykałaczką i wstawiamy do naczynia żaroodpornego,polewamy olejem i pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku 40 min.W czasie pieczenia rybę polewamy winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.04.2011 09:24
super
halinka1011 01.04.2011 08:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak