Sposób przygotowania

Drobniutko pokrojoną cebulę dusimy na złoty kolor w 2 łyżkach oliwy.Dodajemy ryż i szklimy.Powoli dodajemy sok pomidorowy tak,aby ryż się cały czas gotował.Solimy i dusimy pod przykryciem około 30 minut.Bakłażan kroimy w centymetrową kostkę i mieszamy z 1/2 łyżeczki soli.Paprykę kroimy na kawałki.Pomidory parzymy,obieramy,wycinamy twardą część,usuwamy nasiona i kroimy na kawałki.Obrany czosnek drobniutko kroimy.Bakłażan lekko odciskamy i osuszamy.Czosnek szklimy na 4 łyżkach oliwy.Dodajemy warzywa,dusimy często obracając,tak aby wszystkie jednakowo zmiękły.Przyprawiamy solą i pieprzem.Delikatnie mieszamy z ryżem.Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    kiedyś tez zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    brzmi smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smakowite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !