Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche z truskawkami bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
truskawki 700 g
margaryna 1 szt
jajko 4 szt
śmietana 4 łyżki
cukier 1/2 szklanki
cukier do białek 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z truskawkami bezą

Przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i posiekać z margaryną. Wsypać odmierzony cukier, 4 żółtka, śmietanę i wszystko razem zarobić. Ciasto odłożyć do lodówki na ok. pół godziny.

Wyłożyć ciasto na prostokątna blachę, nakłuć widelcem. Na wierzch ułożyć owoce i włożyć do pieca - ok. 200 stopni. Gdy lekko się zrumieni wyłożyć na niego pianę ubitą z białek i pół szklanki cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 14.06.2013 20:27
to musi być pyszne
kasiek 21.08.2012 09:58
wygląda trochę jak drożdżówka ale pysznie
ajres 08.04.2011 16:38
uwielbiam truskawkowe ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak