Sposób przygotowania

Przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i posiekać z margaryną. Wsypać odmierzony cukier, 4 żółtka, śmietanę i wszystko razem zarobić. Ciasto odłożyć do lodówki na ok. pół godziny.

Wyłożyć ciasto na prostokątna blachę, nakłuć widelcem. Na wierzch ułożyć owoce i włożyć do pieca - ok. 200 stopni. Gdy lekko się zrumieni wyłożyć na niego pianę ubitą z białek i pół szklanki cukru.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    uwielbiam truskawkowe ciasta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    wygląda trochę jak drożdżówka ale pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    to musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !