Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesiotr smażony a la bryzol

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jesiotr 1 kg
mąka 150 g
olej 100 g
masło 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jesiotr smażony a la bryzol

Jesiotra oczyścić,zdjąć skórę ,wyfiletować,pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem,uformować okrągłe płaskie kotlety,osolić,dodać pieprz,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,pod koniec smażenia dodać masło,przykryć patelnię na 5 minut,podawać z frytkami i pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak