Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

puszka kukurydzy 1
ogórki świeże 2
pomidory 2
Pęczek rzodkiewek
kapusta pekińska 1 średnia główka
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej

Sos: 1/2 l. śmietany, 1 mały majonez, 1 mała musztarda, 1/2 szkl. oleju, 2 posiekane ząbki czosnku, sół, pieprz, oregano, wegeta
Zmieszać składniki sosu, dodać przyprawy, odstawić na kilka godzin. Jajka obrać i pokroić w ósemki, kapustę poszatkować. Ogórki, pomidory i rzodkiewkę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z odsączoną kukurydzą i polać sosem, udekorować jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak