Sposób przygotowania

Szparagi obieramy, odcinamy twarde końce, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze 3-4 minuty. W rondelku topimy masło. Kiedy się stopi, zdejmujemy z palnika i dodajemy porwane lub posiekane listki estragonu. W garnku zagotowujemy wodę z solą, dodajemy ocet. Mieszamy i wbijamy jajko (żółtko otuli się białkiem). Gotujemy 2-3 minuty, wyjmujemy i osączamy delikatnie z wody. Na talerzu kładziemy szparagi, a na wierzchu jajko. Całość polewamy masłem estragonowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wyglądają apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Znowu wygląda niesamowicie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !